anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

brak dźwięku przy odbiorze obrazu z laptopa na telewizor

TomekA-----
Początkujący

brak dźwięku przy odbiorze obrazu z laptopa na telewizor

Witam
Mam problem z brakiem dźwięku przy odtwarzaniu obrazu z laptopa na telewizor KDL-40Z4500.
Na chwilę obecną przesył obrazu mam wykonany poprzez przewód monitorowy DHS15WTX2 PREMIUM.
Gdzieś słyszałem,że mógłbym rozwiązać ten problem przy użyciu kabla cinch mini jack.
Czy przez to połączenie osiągnę oczekiwany efekt, jeżeli nie to proszę o radę w jaki sposób to uczynić.

2 ODPOW. 2
koniu_88
Początkujący

TomekA napisał(a):

Witam
Mam problem z brakiem dźwięku przy odtwarzaniu obrazu z laptopa na telewizor KDL-40Z4500.
Na chwilę obecną przesył obrazu mam wykonany poprzez przewód monitorowy DHS15WTX2 PREMIUM.
Gdzieś słyszałem,że mógłbym rozwiązać ten problem przy użyciu kabla cinch mini jack.
Czy przez to połączenie osiągnę oczekiwany efekt, jeżeli nie to proszę o radę w jaki sposób to uczynić.

Tzn. Jaki problem masz?
A podłączyłeś w ogóle dźwięk? Jak nie podłączysz to nie ma prawa odtwarzać dźwięku..
Musisz mieć kabel z jednej strony zakończony dwoma chinchami, gdzie podłączasz to do TV a z drugiej strony mini jack 3,5mm i do laptopa...

oldguest
Początkujący

Musisz mieć kabel z jednej strony zakończony dwoma chinchami, gdzie podłączasz to do TV a z drugiej strony mini jack 3,5mm i do laptopa...

Kabel musi być mini jack - mini jack. Podłącza się go obok złącza monitorowego i do wyjścia słuchawkowego w laptopie.