anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Akcesoria,USB Hub, IRBlaster

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Akcesoria,USB Hub, IRBlaster

Czy mogę zastosować Hub USB 3.0 z zasilaczem czy raczej tylko pasywny? Czemu w RP nie ma w sprzedaży IRBlaster do tv? IRBlaster jest Waszym akcesorium do tv Sony. Co do USB Hub byłby na 2m kablu przedłużacz oczywiście 3.0.

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Napisałem A to teraz napisze B... Jak wiemy mamy jedno USB 3.0 z tyłu tv przeznaczone w przyszłości do nagrywania HDD programów tv. Ponieważ owy dysk będzie sformatowany do systemu Sony (przeciw kopiowaniu) nie będzie można na niego nagrywać plików z PC itp. Wiemy i ja widzę wielką różnice odtwarzania filmów między USB2.0 a USB3.0.  I dla tego zamówiłem aktywnego huba by nie wymieniać HDD lub penow. Mamy jeszcze USB nr1 nazwanego w instrukcji jako obsługa "dużych urządzeń" choć o 500mA...  Nie wiem co autor miał na myśli duże, ale maszyny Turinga nie podpinamy więc może zmienią (jak się da)  USB nr1 na usb3.0.0..... (jestem laikiem więc nie czepiać się jak się nie da.)

Co do IRBlaster to urządzenie można by sprowadzić do Polski bo nie każdy kompletowal np kino domowe w 2015r a mając 10letni sprzęt audio który jest super wstecznie by obsługiwał z pozycji tv.