anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

46hx800 i otoczka koło pilkarza

profile.country.PL.title
rechma
Poszukiwacz

46hx800 i otoczka koło pilkarza

Witam, jestem nowym posiadaczem i mam pytanie dotyczace wspomnianego problemu. Ostatnio dość duzo patrzę na pilkę nożną w c+ (sd-hdmi) i męczy mnie efekt falowania kolo pilkarza. Co trzeba zrobić żeby efekt ten znikł? Może ktoś poda ustawienia które zniwelują ten efekt? Mam tez takie pytanie że podczas ogladania filmu, wiadomosci itp jak jest czarne, ciemne tło np kolo w czarnym garniaku w jasnym pokoju to na jego ubraniu pojawiaja się jak by jasne plamki (chyba mowi się na to duchy)
Mam właczone na standard opcje Motionflow (czyli takiego efektu nie powinno być)

18 ODPOW. 18
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Również wydaje mi się, że to nie wina telewizora. HX800 to świetny sprzęt. Jeśli zmiany ustawień nie dają rady, to na pewno coś jest nie tak. Czy masz możliwość zobaczyć, jak wygląda obraz na sygnale z innego źródła (telewizja cyfrowa naziemna, DVD, Blu ray, komputer itp.)? Zawsze możesz wezwać serwis...

profile.country.PL.title
rechma
Poszukiwacz

Zimny napisał(a):

Również wydaje mi się, że to nie wina telewizora. HX800 to świetny sprzęt. Jeśli zmiany ustawień nie dają rady, to na pewno coś jest nie tak. Czy masz możliwość zobaczyć, jak wygląda obraz na sygnale z innego źródła (telewizja cyfrowa naziemna, DVD, Blu ray, komputer itp.)? Zawsze możesz wezwać serwis...

dziś popatrze na ps3 FIFA 2011 i dvb-t. Rozumiem że te dwa źródła też mogę wykorzystać do analizy.
Pace ten co posiadam to jest serii 7241/91

Zimny_
Użytkownik

Oczywiście można. Sygnał z PS3 przez HDMI jest bardzo wysokiej jakości, w tym przypadku nie może być rozmycia. DVB-T nadaje sygnał na dobrym poziomie. Oczywiście, zależy od programu, ale również rozmycie nie powinno mieć miejsca. Taki test powinien wyjaśnić co jest winne. Sam jestem ciekawy efektu, więc jak możesz to napisz :c69

Pozdrawiam,
Zimny.

profile.country.PL.title
rechma
Poszukiwacz

witajcie, mam pytanie z jakiej odleglości powinno się ocenić czy efekt "mgły" jest widoczny?
na ps3 podczas fifa11 jak patrzę z odległości ok 0,80-1m mam wrzaenie ze jest.
Dzis jest mecz wiec zobacze na DVB-T czy efekt widniej - przejdę w opcje soprt i dam opcje
motionflow na max czy wyraźny obraz?

Zimny_
Użytkownik

Witaj, możesz ustawić Motionflow na: "Wyraźniejszy obraz". Mocniejsze Motionflow poprawi płynność obrazu. Warto również sprawdzić również inne opcje, może któraś spodoba się bardziej.
PS
Słyszę, że mecz komentuje Gmoch :o

Morszczuk-----
Początkujący

Dzisiaj ogladałem mecz Realu na C+sport 2 w SD i faktycznie jest "efekt falowania wokół piłkarza". Pierwszy raz to widziałem bo zawsze oglądałem mecze w HD. Operacje na motioflow nic nie dają. Co ciekawe na tym samym kanale leciał mecz potem Milanu i nie zaobserwowałem takiego zjawiska. Reasumowując - to nie wina telewizora tylko nadawcy.

Zimny_
Użytkownik

Jeśli jest nadawany sygnał słabej jakości, to żaden z telewizorów nie nadrobi tego. Sygnał musi spełniać pewne minimum. Niestety dostawcy telewizji nie zawsze dbają o to...

profile.country.PL.title
rechma
Poszukiwacz

zgadza się, mam Eurosport HD i wspomnianego efektu brak :c4

Zimny_
Użytkownik

Właśnie widzisz jak wiele zależy od samego źródła sygnału i jak wiele brakuje nadawcą telewizyjnym do doskonałości... HX800 jest porządnym telewizorem i taki efekt nie jest jego winą. Wszystkie kanały HD w telewizji nie dorównują jakości do obrazu z płyty Blu-ray. Wyobraź sobie jaka jest jakość filmów z tego źródła...