anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

3D a kabel HDMI 1,4b

januszek
Początkujący

3D a kabel HDMI 1,4b

hej, kupiłem zestaw do odbioru 3D i wszystko działa okej, choć spodziewałem się, że będę musiał zmienić kabel HDMI, który kupiłem za 10 zł. Jak to jest z tym 3D? Czy jak zmienię kabel na lepszy to uzyskam lepszą jakość?

11 ODPOW. 11
oldguest
Początkujący

Sony ma w swojej ofercie oryginalne kable 1,4 w rozsądnej cenie. Nawet 2m można kupić poniżej 100zł bez problemu. Więc po co daleko szukać?

Moim zdaniem ważne żeby była jakaś firma która ma jakąś renomę. Nie musi to być super hiper kabel za 300zł. Wystarczy znanej firmy za 50-100zł spokojnie. Bardzo ważne jest dodatek "znanej" firmy bo takowe raczej nie pozwalają sobie na wpadki w których specyfikacja na opakowaniu nie odpowiada temu co jest faktycznie w pudełku.

Swego czasu na ekspozycji dostaliśmy 5m kable bez nazwy... Jeszcze jak był jeden to ok, ale jeden do rozdzielacza HDMI, drugi z rozdzielacza do telewizora to na obrazie pojawiały się białe pixele. Potem kilka padło podczas zmian ekspozycji. Kiedyś wywaliliśmy wszystkie. Mamy Sony i jednej znanej firmy - wszystkie działają do dzisiaj.

3D działa na kablu 1,3 dobrej jakości. Za to ARC i teoretyczny Ethernet (którego w obecnej serii chyba nie ma w urządzeniach) chyba nie.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Również zdarza mi się korzystać z kabli Sony. Jeśli chodzi o jakość, oceniam bardzo dobrze. Nie miałem z nimi problemu. Konkurencja w tym przedziale cenowym również sobie dobrze. Przy wykorzystywaniu kabli w sklepach, na prezentacjach, w serwisach - bardzo istotna jest jakość. Kable te są często przenoszone, odłączane, zwijane itd. CS Bielsko wie to najlepiej. Wtedy szczególnie ważna jest jakość wykonania i jakość użytych materiałów. Nie opłaca kupować tańszych kabli, bo co chwila trzeba je wymieniać. Dużo ekonomiczniej jest kupić raz, a porządnie.
Kiedyś słyszałem dosyć rozsądną opinię. Osobą których nie stać na wszystkie kable lepszej jakości, powinny kupić tańsze kable dla urządzeń które są podłączane "na stałe" (jak dekoder telewizji satelitarnej, amplituner). Do podłączania np. komputera (który nie jest ciągle podpięty do telewizora, kabel często podłącza się i odłącza) należy kupić kable lepszej jakości. Ogranicza to możliwość uszkodzenia, oraz przyczynia się do wydania mniejszej ilości pieniążków.

P.S.
Dziękuję za miłe słowa :D :thumbsup: