Podziel się wrażeniami!
W końcu zsynchronizowałem kontakty na moim Sony Xperia XZ z Microsoft outlooka.(Napociłem się, bo w zestawie nie ma przewodu USB-C USB-Host) Każdy nowy kontakt zapisany z ręki znika. Telefon nie zapamiętuje też zdjęć dodawanych do kontaktów. Żadnej pomocy nie uzyskałem z serwisu telefonicznego. Wyrzuciłem 3000 zł przez okno. Brawo Sony. Od tygodni żadnej pomocy. Telefon mam od 29.10.2016. Wielokrotnie wiszę na słuchawce do serwisu. Nic to nie daje. Mam bezużytecznego bubla. Nie działają aplikację - bo mam za wysoką wersję Androida. Zablokowali mnie już na Sony Mobile PL. W końcu Xperię XZ można tylko chwalić.
Wyrzuciłem 3000 zł.
Nie wspominam już o tym, że pierwsza apka jaką instalowałem nie działa. A było to Star Wars Galaxy of Heroes. Przeszedłem misję treningową i wyrzuca mnie z gry za każdym razem.
Nic więcej nie instaluję na tym telefonie.
Bardzo żałuję tego zakupu.
Żadnego wsparcia.
Wszystkie programy pod kompa chodzą od Windows 7 wzwyż.
Pracuję na Windows Vista, więc nawet Xperia Companion nie działa.
Brawo Sony.
Witaj, po pierwsze na tym forum nie ma działu mobile, więc nie ma też supportu, który by Twój post przeczytał.
Po drugie, czemu firma miałaby dodawać przejściówkę jeśli usb-c ma stać się standardem, pomijam już Twój świadomy zakup telefonu z takim, a nie innym gniazdem.
Po trzecie nie rozumiem Twojego rozżalenia związanego z brakiem aktualizacji ze strony firm trzecich, nie tylko sony ma najnowszą wersję androida, mają ją też wszystkie flagowce innych firm.
Po czwarte nie wiem, czy wiesz, ale oficjalne wsparcie ze strony Microsoft dla Windows Vista zostało uśmiercone kilka lat temu i od tego czasu firmy trzecie (wszystkie, nie tylko Sony) nie uwzględniają tego systemu.
Po piąte, co do stabilności działania gry, jestem prawie w 100% pewny, że jest to wina po stronie producenta gry, który nie wprowadził jeszcze optymalizacji pod nowego Androida.
I na koniec po szóste w przypadku błędów z oprogramowaniem, ciężko winić producenta urządzenia ponieważ nie oni to oprogramowanie stworzyli (zrobili jedynie nakładkę zmieniającą wygląd systemu), równie dobrze za problemy z windowsem można by winić producentów pc, czy laptopów.
Pomijając wszystko.
Telefon nie wprowadza nowych danych. To jest już poważny problem.
Wprowadzam kontakt zatwierdzam zapisz i po kilku minutach wszystko znika.
To samo dotyczy zdjęć dodawanych do kontaktów.
Badziewny telefon za kilka złotych wprowadza dane do pamięci.
Flagowiec Sony za 3000 nie.
Taka nowa przydatna funkcja.
A ja dalej uważam, że to nie telefon, a wersja androida, z tego co czytam na necie to jest sporo problemów i niektóre dotyczą skrócenia o połowe czasu pracy na baterii.
Nie zmienia to faktu, że to wyrzucone pieniądze.
Skoro tak bardzo namawiali na ten produkt, wszystko powinno działać bez zarzutu.
Nie muszę się znać na oprogramowaniu ani dociekać dlaczego telefon nie zapisuje kontaktów.
W końcu podstawowa funkcaj telefonu to dzwonić.
A jeśli nie można dodać kontaktów - to może Sony dorzuci notes.
Chciałem Xperię Z3.
Czuję się oszukany i naciągnięty.
Pracę baterii też potwierdzam.
3 godziny pracy w trybie STAMINA a pokazywało, że wytrzyma 16.
Kupienia XZ, która kosztuje 2 razy tyle co Z3 tylko ze względu na to, że namawiali komentować nie będę. Co do softu może wyjdzie jakaś aktualizacja w niedługim czasie i wszystko zacznie działać jak należy.