Podziel się wrażeniami!
Witam kupiłem telewizor Sony 55 cali i po jakim czasie zauważyłem mała biała plamkę na telewizorze zgłosiłem to na reklamacje i facet który był to oglądać po rozmowie z drugim panem przez telefon stwierdzili ze jest to uszkodzenie mechaniczne i nie podlega reklamacji ,zrobiłem chyba dziurkę szpilka ze taki mały punkcik jest masakra nie wiem co mam robić nic przy nim nie robiłem ani nie uderzyłem obchodzę się z nim jak z jajkiem kontaktowałem się z znajomym elektrykiem i on stwierdził ze jest to niemożliwe tak uszkodzić matryce ale jest to uszkodzenie mechaniczne nie wynikające z mojej winy najprawdopodobniej jest to wada telewizora
Witam,
na forum nie zajmujemy się tematem reklamacji ani gwarancji. W razie pytań, skontaktuj się z Supportem przez formularz: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email?cat=electronics lub telefonicznie pod numerem: +48 223060694
Pozdrawiam
Witam,
wszelkie kwestie związane z reklamacją lub gwarancją należy zgłaszać do Supportu przez formularz: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email?cat=electronics lub telefonicznie pod numerem: +48 223060694
Pozdrawiam
Witam
Nie jest Pan sam z tym problemem. Ja zakupiłem tv 27.01.2020 model KD - 55XG8596 w sklepie Media Expert po 20 dniach użytkowania kiedy kalibrowałem sobie kolory i wyłączyłem tv po czym za chwile włączyłem telewizor moim oczom ukazał się właśnie świecący piksel na środku ekranu. Szukałem po internecie podobnych przypadków i znalazłem właśnie na forum Sony post o tytule Martwy piksel z dziurką napisany w 2012 roku a ostatni wpis 2 tygodnie temu. Ludzie opisują takie same przypadki. Ja oddałem tv do sklepu w ramach rękojmi oczywiście sklep wysłał sobie do autoryzowanego serwisu. Odpowiedz serwisu czyli sklepu "Uszkodzenie mechaniczne wierzchniej warstwy polaryzatora matrycy lcd nie podlega gwarancji". Sprawę oddałem do Miejskiego Rzecznika Konsumentów w moim mieście. Lecz sklep dalej podtrzymuje stanowisko ze to moja wina. Pozostaje mi rozprawa sądowa jak ustanie psełdo Pandemia. Lecz wcześniej będę dzwonił do serwisu Sony czy ktoś w tym kraju uznaje gwarancje czy Sony wogólę wyznaje jakieś wartości i ma honor założycieli Akio Moritę i Masaru Ibukę przyznać się do wady produkcyjnej swojego sprzęty skoro jest to problem wielu klientów i stanąć po stronie klienta. Pracownik sklepu dopiero po zakupie jak przyszedłem się z nimi kłócić aby mi wymienili telewizor powiedział "Serwis Sony i sama marka zawsze będzie wszelkie usterki zwalać na wine klienta ponieważ w ich telewizorach matryca zalana jest razem z elektroniką i każda usterka wiąże się z wymiana całego telewizora co przewyższa 2 krotność zakupu TV" Gdybym to wiedział to nigdy bym nie kupił i nie kupie już nic co produkuje i składa SONY. Jeśli nic to nie da pozostaje mi napisać do siedziby Sony w Japonii. Być może będą mieć więcej honoru niż dyrektorzy i kierownicy w Polskim Oddziale Sony. W normalnym kraju dostałbym nowy telewizor ale nie w naszej POLSCE z góry zakładają ze kłamiemy tak jak to mi w sklepie powiedzieli ze chce wyłudzić NOWY TELEWIZOR ze pewnie nożem lub długopisem zrobiłem dziurkę wielkości szpilki. Oczywiście mam 20 dni tv i nagle mi odwala bo chce dostać nowy i dżgam go nożem w taki sposób, że żadne piksele się nie wylewają, nie ma pajączka wokół uszkodzenia.
Ja dzwoniłem do Sony w Polsce miły pan powiedział żebym opisał cala sytuacje, że serwis podchodzi indywidualnie do każdej reklamacji. Wystosuje pismo do Sony z prośba o pomoc zobaczymy jak podejdzie do całej sprawy. Jeśli nie napisze maila do Sony w Japonii jeśli trzeba to zadzwonię do nich. A czy widział Pan post o tytule" Martwy piksel z dziurka" na forum. Takie same przypadki co nasze. Jest to wina produkcyjna wygląda to jakby podczas produkcji gdy zalewają matryce dostało się powietrze albo jakiś pyłek i podczas użytkowania poprostu odpryska folia polaryzacyjna i cały czas świeci w tym miejsc nie jest to spalony piksel. Jeszcze jest opcja jedna mój e-mial to snopek6@interia.pl proszę napisać wymienimy się numerami tel.