Podziel się wrażeniami!
Witam społeczność. Posiadam od niedawna 55xh95. Nagrywam film na dysk podpięty pod gniazdo do nagrywania (dysk samsung portable s2 500 GB) i wszystko ok. Problem się pojawia kiedy chcę przewinąć film. Przewija parę sekund i zawiesza się. pomaga tylko wyjście i ponowne uruchomienie filmu. Dysk jest dyskiem zewnętrznym i w oryginale na wyjściu miał usb 3.0 (niebieskie) ale do środka nie zaglądałem a specyfikacji nie pamiętam. Ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną? dodam, że bez przewijania wszystko jest ok.
Witam,
może problemem jest program, w którym odtwarzasz nagranie. Spróbuj pobrać inną aplikację (np. VLC Player) i zobacz, czy problem nadal występuje.
Pozdrawiam
Ale ja nie wybieram programu w którym ma być uruchomiony film. Wchodzę w listę nagrań i uruchamiam nagranie a film jest odtwarzany przez telewizor. Program vlc mam zainstalowany tyle, że nagrywam i odtwarzam nagrania z poziomu telewizora a nie androida. Zastanawiam się czy zastosowanie dysku ssd nie pomoże, ale nie mam pojęcia.
Robiłem kolejne próby i okazało się, że problemu z przesuwaniem filmu nie ma kiedy nagram z tvp1 a z tv4 albo 6 to jest klapa. Zastosowanie dysku ssd też nic nie dało, czyli to nie problem transferu. Może jakość sygnału ma wpływ. TVP nadaje 1080 a te drugie 576i sd. Nie mam innego pomysłu. Ogólnie nie jest to mocno uciążliwe ale reklamy już przewinąć się nie da. Jak komuś przyjdzie do głowy jakiś pomysł to z chęcią go przetestuję.