Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich mam zamiar kupic sobie jeden z tych obiektywow i chcialbym wiedziec czy pasuja do Sony A55 to znaczy bedzie dobrze dzialal z moja A55 ??
TAMRON AF lens 18-200mm F/3.5-6.3 XR Di II LD Aspherical MACRO
SIGMA 18-50mm F2.8-4.5 DC OS HSM
pchelasty1 napisał(a):
Witam wszystkich mam zamiar kupic sobie jeden z tych obiektywow i chcialbym wiedziec czy pasuja do Sony A55 to znaczy bedzie dobrze dzialal z moja A55 ??
TAMRON AF lens 18-200mm F/3.5-6.3 XR Di II LD Aspherical MACRO
SIGMA 18-50mm F2.8-4.5 DC OS HSM
Oba obiektywy są wykonywane w różnych wersjach mocowania, dlatego musisz się upewnić przed zakupem, że nie kupisz mocowania innego typu. Jeśli zaś kupisz obiektyw z mocowaniem Sony to będzie pasował i współpracował z elektroniką aparatu.
edit: Piotrze byłeś szybszy w blokach
Ok dzieki . A moze jeszcze ktos doradzic ktory jest lepszy bo chcialby zastapic kita ale nie wiem na ktory sie zdecydowac na tym zoomie mi za bardzo nie zalezy choc nie ukrywam ze czsem by sie przydal
Tomek69N napisał(a):
:c37 Oba obiektywy są wykonywane w różnych wersjach mocowania, dlatego musisz się upewnić przed zakupem, że nie kupisz mocowania innego typu. Jeśli zaś kupisz obiektyw z mocowaniem Sony to będzie pasował i współpracował z elektroniką aparatu.
edit: Piotrze byłeś szybszy w blokach
pchelasty1 napisał(a):
Ok dzieki . A moze jeszcze ktos doradzic ktory jest lepszy bo chcialby zastapic kita ale nie wiem na ktory sie zdecydowac na tym zoomie mi za bardzo nie zalezy choc nie ukrywam ze czsem by sie przydal
piotruso
kit nie jest taki zly tylko ze moj mial maly wypadek (w ktorym bral udzial moj synek) no i teraz jestem zmuszony kupic nowy wiec pomyslalem ze moze jakis inny troche lepszy.
Nie polecałbym Tamrona bez napędu AF silniczkiem PZD, miałem wersję 18-250 i właśnie ze względu na głośną pracę ostrzenia zauważalna szczególnie podczas kręcenia video - pozbyłem się go po roku użytkowania.