Podziel się wrażeniami!
Ponieważ miałem przyjemność i możliwość być akredytowanym photographem
Na_170035.jpg
Na_170040.jpg
PS. poprawiłem kompresję - myślę, że jest lepiej - sorry.
cdn.
A gdzie jest ten Wrocław?
Nie ważne, przyjeżdżajcie i pijemy :smileytwisted:
Lajam napisał(a):
Lajam napisał(a):
wratislavian napisał(a):
no jak to gdzie. skrzypek z ostrowa tumskiego i wróbelki pewnie z ogrodu botanicznego
Tadeuszu - jak już kiedyś napisałem komuś, nie lubię tzw. lizania się po doopach.
Zacytuję jeszcze jednego z użytkowników forum - "zdjęcia doopy nie urywają" - cokolwiek to znaczy...
Pierwsze co mi się od razu rzuca w oczy na wszystkich tych ekspozycjach to zapewne czas ich wykonania - nie sprawdzałem w exifie, ale fotografie te wykonane są w pełnym słońcu...
102/ do wyprostowania. Leci delikatnie w lewo. Można też zmniejszyć kontrast...
103/ do wyprostowania. Zgaduję, że nie miałeś filtra ND za sobą stąd f/22. Bliki - od kropelek wody? Zbyt jasne w moim odczuciu. Widoczna aberracja. Ciasny kadr.
104/ Przepalenia, płaski kadr. Osobiście strzelałbym z ukosa aby np panią w fotelu mieć na pierwszym planie a pusty fotel na drugim - w ukosie. Albo odwrotnie. GO za duża.
105/ w moim odczuciu leci delikatnie w prawo. Dobre odbicie w szybach. Można by się pokusić jeszcze bardziej wyeksponować wielkość budowli - kosztem dołu.
Pokazując swoje zdjęcia liczę na ocenę. Rozumem, że ludzie fotografujący od niedawna nie są w stanie podać wskazówek i krytycznie podejść do prezentowanych ekspozycji. Od ludzi dla których fotografia to coś więcej niż spędzanie wolnego czasu oczekuję zawsze wskazówek. Może któraś z nich sprawi, że "zobaczę" temat na nowo.
Tym razem Tadeuszu niestety się nie udało.
Witam Deviant. Dokonałeś gruntownej analizy "obrazków z wycieczki", dodam wycieczki rodzinnej, a to nie są warunki sprzyjające dobrym kadrom. Nie miałem wpływu ani na porę dnia, ani na oświetlenie. Np panią na fotelu chciałbym inaczej, ale zmian świateł (stoją przy skrzyżowaniu) była tak długa, że zgubiłbym rodzinę oddalającą się statecznie. A musiałbym wrócić (przez jezdnię) bo budynek z tej strony też był interesujący fotograficznie. Itd. itp.
I oczywiście masz rację co do mankamentów w/w zdjęć. Może nie powinienem tych zdjęć zamieszczać. Może poza 105 - nigdzie nie leci i chciałem właśnie tak pokazać.
Ptaszki fajne, ale wolę jednak Wrocław jako miasto
Tadeusz napisał(a):
I oczywiście masz rację co do mankamentów w/w zdjęć. Może nie powinienem tych zdjęć zamieszczać.
doslav napisał(a):
osobiście nie miałem i nie mam wątpliwości do jakiej kategorii zaliczyć ostatnie (skądinąd bardzo sympatyczne) fotki. I w kategorii - "obrazki z wycieczki" są OK i bardzo miło się je ogląda
Poza tym jako lubiący Wrocław - obejrzałem je z przyjemnością. Mam nadzieję na więcej...
Mnie tam się nie spieszy Zaczekam...