anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Moj Apel - Galerie według kategorii sprzętu alpha 100 - 900

profile.country.pl_PL.title
Andi-----
Początkujący

Moj Apel - Galerie według kategorii sprzętu alpha 100 - 900

Dlaczego do tego nawiązuje? Jeżeli chcemy dzielić sie doświadczeniami z naszych fotograficznych dokonań, to punktem wyjscia jest to jakie kto ma mozliwości - wynikajace z funkcji aparatu. Skoro warunki wyjściowe do zrobienia zdjecia sa rózne to i efek zalezny jest od tego jakie mozliwosci posiada nasz sprzęt. Co z tego że ktos podpowie co mozna zrobic mając Alphe 900 jesli porada / recenzja trafi do kogoś kto ma alphe 100 ? Namawiam tez do dawania bardzo konkretnych wskazówek - na poziomie wykonania zdjecia, ustawień aparatu (co pozwala nauczyć sie i poznać mozliwosci wlasnego sprzetu) . Uwazma ze opinie bardzo ogólne np. zły balans bieli ... albo w rodzaju zły kadr - jeszcze niczego nie wnoszą. Podzielmy sie tym jak konkretnie my wykonalibysmy to zdjecie, na co zwrócili uwagę ale przede wszystkim jak ustawilibysmy parametry aparatu ? Co Wy na to?

60 ODPOW. 60
karolca
Nowicjusz

płakać ze śmiechu :]

florius
Początkujący

No to ja zaproponuję jeszcze jedną kategorię:
Foto Szopa
Wrzucać się tu będzie wszystkie fotki obrobione w jakikolwiek sposób na kompie :D:grin:
Andi myślałem z początku, że masz coś do powiedzenia, ale się myliłem.
Jeżeli nie wiesz jak działa światłomierz to na pewno znajdziesz mnóstwo dobrych poradników w których jest to świetnie wyjaśnione. Po zablokowaniu pomiaru przyciskiem AEL świtłomierz pokazuje po prostu o ile jaśniejsze bądź ciemniejsze jest miejsce, w które aktualnie celujesz w stosunku do tego, na którym zablokowałeś pomiar. Ot i cała tajemnica...
A co do poradników to polecam:
http://www.horazy.republika.pl/index.htm

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Andi napisał(a):

Jestes infantylna - i myslisz ze głupote i miernote warto eksponować ... nie mam poczucia winy , ze moja wiedza i zaangazowanie w to co robie lub poznaje - stoi na wyzszym poziomie nie twoja ... nie chce mi sie z TOBA GADAC

Andi napisał(a):

idź poogladac gł... dziewczyna - zamiast pic wino

Kolego informuję Cię delikatnie, żebyś zmienił styl wypowiedzi... :smileyevil:

Andi-----
Początkujący

florius napisał(a):

Foto Szopa
Wrzucać się tu będzie wszystkie fotki obrobione w jakikolwiek sposób na kompie :D:grin:
Jeżeli nie wiesz jak działa światłomierz to na pewno znajdziesz mnóstwo dobrych poradników w których jest to świetnie wyjaśnione. Po zablokowaniu pomiaru przyciskiem AEL świtłomierz pokazuje po prostu o ile jaśniejsze bądź ciemniejsze jest miejsce, w które aktualnie celujesz w stosunku do tego, na którym zablokowałeś pomiar. Ot i cała tajemnica...
http://www.horazy.republika.pl/index.htm" target="_blank

Uważasz , ze nie mam ? Wiele pochopnych wnioskow tutaj pada ...to tez przejaw amatorszczyzny...

Andi-----
Początkujący

Andi napisał(a):

florius napisał(a):

Foto Szopa
http://www.horazy.republika.pl/index.htm" target="_blank" target="_blank

Uważasz , ze nie mam ? Wiele pochopnych wnioskow tutaj pada ...to tez przejaw amatorszczyzny...

Tyle to wiem kolego

RobakG
Początkujący

a ja od urodzenia prawie focę canonem i nie widzę jakoś różnicy miedzy innymi lustrzankami!od zawsze zasada działania lustrzanki jest ta sama czy analogowej czy cyfrowej wiec po co to dzielić-tu ważna jest optyka ,a wiele firm robi te same obiektywy do różnych aparatów!
tak jak już tu pisali efekt końcowy zależy od fotografującego!!!

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Ładnie Ci rysuje ta Sigma :D

------------------------------
fotoamator
RobakG
Początkujący

Bałem się tego obiektywu- ma różne opinie no i brak stabilizacji ,ale cena była dobra więc zaryzykowałem!

florius
Początkujący

Sigma 50-500 moje marzenie swego czasu :)
Ale fotka zrobiona Canonem a nie Sony więc jesteś amatorem i się nie znasz na robieniu zdjęć :D :D
Andi nie rób chlewu, bo chamstwem w stosunku do innych forumowiczów na pewno nic nie zdziałasz a Twoje wypowiedzi świadczą o Twoim poziomie, a nie innych.
To co wymyśliłeś nie ma racji bytu bo każde zdjęcie musiałoby mieć chyba ze stronę opisu i pewnie kilka przykładowych fotek, żeby zobrazować warunki w jakich zostało zrobione.
I wciąż pozostaje kwestia obróbki...
Samo nasycenie kolorów przy źle skalibrowanym monitorze zabije starania autora i aparat nie ma tu NIC wspólnego z efektem końcowym.
Zresztą temat cały nie ma sensu moim zdaniem.
Chcesz komentować, komentuj to co widzisz najlepiej jak potrafisz i można sobie wtedy prowadzić dyskusję o zdjęciu dowiadując się od autora o jego pomyśle i wizji mając możliwość ustosunkowania się i poparcia jej bądź nie :)
Tadeusz pozdrawiam i za takową właśnie wymianę poglądów ponownie dziękuję :)

Andi-----
Początkujący

RobakG napisał(a):

a ja od urodzenia prawie focę canonem i nie widzę jakoś różnicy miedzy innymi lustrzankami!od zawsze zasada działania lustrzanki jest ta sama czy analogowej czy cyfrowej wiec po co to dzielić-tu ważna jest optyka ,a wiele firm robi te same obiektywy do różnych aparatów!
tak jak już tu pisali efekt końcowy zależy od fotografującego!!!

Az nie chce mi sie gadac ... to najwieksza bzdura jaką słyszałem ...ze aparaty niewiele sie różnia a istotna jest optyka ... w takim razie dlaczego tyle nowych aparatów wychodzi na rynek ... a firmy sie przescigają .... to tak jak porównac samochód sprzed 20 lat z obecnym albo komputer ... nawet nie chce mi sie gadac ... wielka mi filozofia ,,,ze zalezy od fotografa ...wiekie odkrycie ...a fotograf mowi czary mary i jest zdjecie ...nic wiecej nie robi ...coz za logika jestem pod wrazeniem ...kolejne forum czy sony czy nikon czy canon - bez roznicy ... faktycznie bez --- nawet uwazam że mozna na sony nakleic se inna nalepke np canona ... jutro idę kupic se taką ... szkoda gadac Nie sadzilem że to takie trudne - powiazać ustawienia aparatu z zdjeciem które sie prezentuje - podajac szczegóły wykonania ... dramat teraz jeszcze pojawia sie wątek szkieł na dodatek ... chociaz o czym innym mowa ... tragedia ...