Podziel się wrażeniami!
Witam, mój debiut na tym forum. Mam 13 i pół lat fotografią interesuje się od roku, od miesiąca jestem posiadaczką Sony a200 + 18-70 kit.
Poddaję się ocenie na tym forum, ponieważ długi czas dodawałam zdjęcia na strony takie jak digart.pl -ale opinia posiadaczy Alphy -bezcenna.;D
to do rzeczy:
265- kolorystycznie i klimatycznie dla mnie super! Bravo
( ja osobiście zmniejszyłbym kadr, dla mnie niepotrzebne niebo w tle, modelka na tle pnia EXTRA, no i ten czerwony pasek w morzu zimnych kolorów )
264
265 ma swój klimat, który mi się podoba. Ale mina Karoliny tu nie pasuje moim zdaniem.
bardzo ładne portrety
261, 266 -
262 - nie podoba mi się postawa Karoliny
263 - ciekawy kadr i ładna jak dla mnie konwersja
265 - dla mnie za dużo miejsca nad głową
dwaj najważniejsi mężczyźni w rodzinie
Starszy - Pawełek, młodszy - Kamiś.
Podoba mi się jedynie 270, bo:
267 - jakieś takie mydlane
268 - ewidentnie poruszone
269 - dziwną kolorystyką zrobiłaś krzywdę oczkom.
dla mnie też najlepsze 270
Z dzieciowych jedynie 270 choć strassznie rozprasza jakiś trójkątny kształt w tle po lewej stronie. No i z góry trochę.
Osobiście lubię bardziej Twoje "dorosle" portrety, przynajmniej na tym etapie. Ale próbuj, próbuj dalej - praca z dzieciakami jest trudniejsza, niemniej warta zachodu
Ostatnia wrzutka, może ewentualnie do domowego albumu babci... która już wzrok ma słabszy
Niestety, nieostre i poruszone. (choć w sumie, kadry fajne)
270 się najlepiej broni, ale też bez rewelacji.
Jednak portrety z "większymi dziećmi" lepiej Ci wychodzą - dzieciaki to trudny temat, ale - do ogarnięcia
co do trójkąta - to noga od stołu ^^ niestety Kamiś ma to do siebie że jak zdjęcia robią to się wkurza a potem ucieka - i to wkurzenie widać na fotce
a ogólnie, no cóż. to próbujemy dalej niedługo wstawię tu sesję z Patrycją, a niedługo czeka mnie sesja w stylu lolitka więc jak wszystko zrealizuję - pochwalę się od razu