anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Zdjęcia użytkowników aparatów Cyber - Shot. Tematyka dowolna ;-)

profile.country.en_GB.title
misjamars
Użytkownik

Zdjęcia użytkowników aparatów Cyber - Shot. Tematyka dowolna ;-)

Witam wszystkich forowiczów. Postanowiłem założyć temat w którym będziemy mogli umieszczać nasze zdjęcia robione aparatami Cyber-Shot. Pomysł na załozenie tematu wpadł mi po jednym dniu korzystania z  HX-50 ;-). Mam nadzieję, że nasi bardziej doświadczeni koledzy podzielą się z nami swoimi sugestiami dotyczącymi sztuki fotografowania. Ja osobiście jestem amatorem, który zaczyna czerpać przyjemność z robienia zdjęć 😉 

Wczoraj w godzinach popołudniowych wraz ze kolegą Stubbem wybraliśmy się na mini plener: Podsyłam pierwsze zdjęcia robione aparatem HX-50 z pełnym zoomem:

nr6.jpg

30 ODPOW. 30
misjamars
Użytkownik

Podsyłam kilka zdjęć z parku w Żelazowej Woli. Temat kwiaty.

z3.jpg

z2.jpg

z1.jpg

profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Przede wszystkim zacznę o tego, że bardzo miło było poznać Kolegę Misjamars, wspólnie z którym spędziliśmy chwilę na fotografowaniu parku Żelazowa Wola.

Zdjęcie robione pod słońce - niestety znów "z ręki" ze względu na ilość grasujących komarów.

111.jpg

Poniżej zdjęcie przy pełnym zoomie, robione z ręki kilka sekund po włączeniu aparatu.

Kolega miał podobną sytuację więc ostrość zdjęć może pozostawiać wiele do życzenia :slight_smile:

DSC04038.JPG

Pozdrawiam Stubb
misjamars
Użytkownik

O miło widzieć kolegę 😉

Mini plenerek oceniam za udany. Następnym razem musimy zoorganizować coś większego i koniecznie zabrać środek na komary :wink:

Zacznę może od drugiego zdjecia. Biorąc pod uwagę szybkość nasze reakcji na przelatujacego nad głowami Pana to moim zdaniem wyszło przyzwoicie.

Ale zdjęcie nr 1 rewelka.

misjamars
Użytkownik

Jakim aparatem pstrykałeś? Wiem że też cyberek tylko zapomniałem jaki model?

To ja też coś dorzucę:

G1.jpg

stubbs.
Użytkownik

Miałem ze sobą WX200 i statyw jak widziałeś, którym próbowałem odpędzić od siebie stado komarów w Twoją stronę :smileywink:.

Zdjęcia zacząłem przeglądać dopiero w dniu dzisiejszym i przyznam, że udało się zrobić kilka z których jestem zadowolony.

Zapomniałem zabrać z domu czegoś co posłużyłoby mi za czarne tło.

DSC03928.JPG

Na tym zdjęciu zapomniałem zmniejszyć ISO z 800 na ciut mniejsze:

daszek.jpg

Pozdrawiam Stubb
misjamars
Użytkownik

Kurcze oba są śliczne. Hmm chyba muszę trochę poćwiczyć 😉

Mi najlepiej wychodzą jak narazie gołębie 😉 Ale też zebrałem kilka "artystycznych" fotek:

G3.jpg

stubbs.
Użytkownik

W kategorii "artstycznych zdjęć" pochwalić mogę się na przykład tym:

sikawka.jpg

Pośród gąszczu i plontaniny pnączy wyłoniła się taka oto sikawka.

Zwróć uwagę na to jak układają się liście - od błyszczących do matowych (na dole)

rudzik.jpg

Kto zgadnie co to jest?

Ty chyba byłeś z HX50, co widać nawet po wąku:

http://community.sony.pl/t5/Aparaty-Cyber-shot/Sony-DSC-HX50-i-Tryb-Makro/m-p/1251502#M3208

oraz

http://community.sony.pl/t5/Aparaty-Cyber-shot/HX20v-Problem/td-p/708350/page/2

Najbardziej podoba mi się Twoje zdjęcie w czarno-białym gołębiem. Dużego zoomu musiałeś użyć?

Pozdrawiam Stubb
misjamars
Użytkownik

No fajne zdjecia 😉 Widziałem tą sikawkę ale akurat robiłem inne zdjęcie i pomyślałem, ze jak ty je masz to nie będę dublował twoich pomysłów 😉

Za to mam również coś interesujacego - właśnie zgrałem z aparatu. Jeszcze ciepła fotka 😉

A1.jpg

I jeszcze coś:

G2.jpg

A to Twoje drugie zdjecie to co to takiego? 😉

Zapraszam do nowego tematu moze masz jakieś fotki tego typu. Temat nazywa się: There are no new messages in this topic

ZOOM w aparatach Cyber-shot. Model WX200 vs HX50

A gołębie to moja specjalność 😉

stubbs.
Użytkownik

Drugie zdjęcie to zardzewiały kawałek metalu, który jest częścią ozdoby znajdującej się w Żelazówce.

Przyznam, że zdziwił mnie efekt końcowy na większym ekranie.

Jestem miło zaskoczony z tego względu, że zdjęcie robiłem z pogwałcenie chyba wszystkich praw fotografowania.

Począwszy od przyłożenia obiektywu do przedmiotu po robienie zdjęcia makro bez statywu. 90% tego zdjęcia to zasługa aparatu a nie moja :slight_smile:

Pozdrawiam Stubb