anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Rx100mk3 soft

mare37
Użytkownik

Sony Rx100mk3 soft

Witam. Od miesiąca używam rx100mk3 i nie mogę się nadziwić jak taki mocno wychwalany sprzęt tworzy niskiej jakości filmy i fotografie. Żenującym jest fakt, że firma sony od 2014 nie wypuścła żadnej poprawki oprogramowania. Do rzeczy. Zdjęcia sa bez ostrości, w wybrany punkt aparat zamiast zrobić ostre zdjęcie robi mydło, brak szczegółów, detali. Beznadziejne makro. Trudno wykonać ostre zdjęcie kwiatka z ostrym środkiem, To samo dotyczy filmów. Obiekty w ruchu są masakrycznie rozmazane, obraz wygląda plastycznie bez szczegółów. Niezależnie czy wykonuje się na ustawieniach manualnych czy też auto. Po przesiadce z hx50 odczuwam przeskok w dół. (mam tez porównanie do takich sprzętów jakich używałem a5000, a6000, rx10 hx20 z sony oraz do innych z innych firm) To żenujące że aparat kosztujący nie mało nie daje satysfakcji i zadowolenia z użytkowania. Dla zainteresowanych mam galerię na flickr. Większosć zdjęć poprawianych w programach graficznych, bo surowy materiał jest bardzo marnej jakości. Nie wiem do kogo adresowany jest ten aparat. Klasa premium, ale wydaje mi się że bardzo mało wymagający użytkownicy mogą być zachwyceni. Jednak jeśli już któś miał do czynienia z róznym sprzętem szybko oceni ten aparat negatywnie.

1 ODPOWIEDŹ 1