Podziel się wrażeniami!
Super fajnie, tylko ten aparat nie robi dobrych zdjęć jak na swoje możliwości, oczywiście sony wprowadziło jakąś dziwną korektę programową jak i we wcześniejszych modelach.
Czy nagrywanie filmów jest lepsze niż w RX100 i HX9v?
Czy jest jakaś możliwość odpalenia zdalnego (zrobienia zdjęcia za pomocą pilota)?
Czy nagrywanie filmów jest lepsze niż w RX100 i HX9v?
Czy jest jakaś możliwość odpalenia zdalnego (zrobienia zdjęcia za pomocą pilota)?
Oglądając różne materiały i tablice, wygląda na to, że RX nagrywa słabiej i ma słabszą stabilizację.
Ja jeszcze się temu będę przyglądał, ale już jedna osoba podzieliła moja opinię.
Ja jeszcze się temu będę przyglądał, ale już jedna osoba podzieliła moja opinię.
To nie legenda to widać gołym okiem, niestety Wy z Sony nic nie widzicie
Sorki ale brak samooceny.
Z racji tego, iż kolega Seba-Fan troszkę zmienił bieg wątku, zostanie on wyczyszczony - sprawa HX9 vs RX100 zostanie przeniesiona do osobnego wątku.
Póki co zamykam.
Pojęcie "lepszy/gorszy" w przypadku oceny filmów jest bardzo subiektywne, szczególnie w kwestii stabilizacji gdyż czynnikiem wpływającym na całość jest głównie operator i jego trzęsące się ręce.
Wg mnie filmy z RX-a są ciut lepszej jakości ze względu na optykę, przetwornik i pojemność tonalną tego przetwornika. Możliwość operowania mniejszą głębią ostrości też trochę zmienia sposób odbioru materiału.
OK ale dalej RX100 słabo nagrywa jak na ceną swoją i możliwości, lipa i tyle, ciekawe czy RX100III daje radę czy też lipa będzie.