Podziel się wrażeniami!
Miło mi poinformować o dzisiejszej premierze nowych aparatów NEX
http://www.forum.sony.pl/download/file.php?id=25660
http://www.sony.pl/hub/dslr/nex5-nex3
Niesamowite nowe aparaty cyfrowe Sony NEX-5 i NEX-3 o wyjątkowo małym rozmiarze umożliwiają każdemu rejestrację obrazów w jakości zdjęć zrobionych cyfrową lustrzanką. Zrób pierwszy krok w stronę zdjęć o jakości lustrzanki cyfrowej, skorzystaj z krótkich czasów reakcji przy fotografowaniu i poznaj komfort związany z wymiennymi obiektywami oraz inteligentnymi funkcjami, takimi jak filmy w jakości AVCHD i tryb Sweep Panorama. Niewielkie aparaty cyfrowe NEX-5 i NEX-3 to moc możliwości kreatywnych, stylowa konstrukcja oraz prostota obsługi.
Mycroft napisał(a):
No mówiłem po tamtych samplach, że radzi sobie z szumami i to nieźle...
armalite napisał(a):
A szum jest, i to bynajmniej nie taki mały...
Ja wiem, ze wiekszosci na tym forum ta nowosc sie podoba... ale mnie to rozwiazanie nie przekonalo. Szczegolnie patrzac na zdjecia przykladowe na optyczne.pl... Zdjecia wykonane tak, jakby to robil zwykly Kowalski... czyli jestem na wakacjach, biore do reki "idiot camere" i robie zdjecia drzewom, plazy, kochance na tle nieba... i w miniaturze wyglada to fajnie, nawet bardzo fajnie, ale przy 100% wielkosci niestety mydlo... a nie porzadne fotografie. Oczywiscie, gdyby ten Kowalski zapewne troche bardziej sie przylozyl do zdjecia, rozstawil statyw, to by wyszlo ono pewnie o niebo lepiej, ale... chyba nie taki jest zamysl tego aparatu, bo do przylozenia sie, zastanowienia nad kompozycja sa wlasnie lustrzanki.
Niestety, albo i stety na świecie powstaje milion gniotów i nikogo to nie obchodzi - ludzie chcą archiwizować to co widzą swoimi oczyma, a że przy okazji można to zrobić w lepszy (teoretycznie) sposób, to dlaczego nie - zamierzam coś pomęczyć te nowe body - zwłaszcza z STF'em - zobaczymy co da się z nich wyciągnąć.
Choć i tak dalej będę wolał zapewne słuchać klapania lustra...
buzz napisał(a):
Ja wiem, ze wiekszosci na tym forum ta nowosc sie podoba... ale mnie to rozwiazanie nie przekonalo.
W trakcie kręcenia HD działa AF? Format zapisu?
Ciekawe, nowe funkcje ma to ustrojstwo.
Buzzem nie ma co się przejmować tompac. Ten typ tak ma.
Tomek69N napisał(a):
W trakcie kręcenia HD działa AF?
Nie słyszałem. Daleko jestem. Fajny, poręczny, na wakacyjny wypad sprzęcik zatem z tego NEXa.
Tomek69N napisał(a):
Buzzem nie ma co się przejmować tompac. Ten typ tak ma.
To jest aparat, który być może zakupię jako pierwsze w życiu SONY do fotografii 😜