Podziel się wrażeniami!
Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem A700. Mam ju już kilka lat i jestem w pełni zadowolony. Nie planowałem zmiany aparatu. Coś tam mi chodziło po głowie w momencie ukazania się A77 jednak stwierdziłem, że nie muszę już tak koniecznie iść z duchem czasu i rzucać sie na każdą nowość. Przeglądając szwedzką traderę natrafiłem na oferte sprzedaży A850 z oryginalnym gripem, pilotem, bateriami i nawet torba Sony. Wszystko w bardzo dobryn stanie. Własciciel pisze, że aparat ma przebieg 14300 klatek i jest to stan z przed kilku dni.
Cena jest bardzo zachęcająca, bo w kup teraz 13500 sek czyli na pln to 6500. Cena minimalna to 12000 sek. No i tak myślę warto, nie warto ? Model ma już swoje lata, premiera była chyba w 2009r. Może poczekać na jej następczynię, to już chyba niedługo. Mam 3 obiektywy pod pełną klatkę. Wreszcie można by je w pełni wykorzystać. Zachęcam do luźnych wypowiedzi, co wy byście wybrali ?
Pozdrawiam.
ps. link do aukcji : http://www.tradera.com/sony-alpha-850-f ... _159455000" target="_blank
Poprosiłem sprzedającego o lepsze zdjęcia, no i przysłał. Aparat i grip wyglądają na bardzo zadbane. Nigdy nie miałem tej 850-tki nawet w ręku. Dziś już chyba nie sposób znaleźć ją w jakimś realnym sklepie. Jak to jest przesiąść się na FF ? Przesiadka z A300 na A700 dala mi dużo frajdy. Myślę, że tu byłoby podobnie. Tylko czy jeszcze warto ?
Witaj,
Jeśli jesteś zadowolony z 700 to zmiana na pełna klatkę powinna Ci nie przynieść rozczarowania. Tak przynajmniej było w moim przypadku. Jakość zdjęć jest naprawdę na plus jeśli chodzi o pełna klatkę - pojemność tonalna, plastyka to główne zalety FF.
To ja napiszę tak: Im większy materiał rejestrujący (większa jego powierzchnia), tym więcej radości
Jeśli nie jesteś szumofobem, to na pewno warto.oregon napisał(a):
Poprosiłem sprzedającego o lepsze zdjęcia, no i przysłał. Aparat i grip wyglądają na bardzo zadbane. Nigdy nie miałem tej 850-tki nawet w ręku. Dziś już chyba nie sposób znaleźć ją w jakimś realnym sklepie. Jak to jest przesiąść się na FF ? Przesiadka z A300 na A700 dala mi dużo frajdy. Myślę, że tu byłoby podobnie. Tylko czy jeszcze warto ?
Witam. Bardzo dziękuję tym, którzy odpowiedzieli za zainteresowaniem tematem. Oczywiście wiem jak trudno doradzać w zakupie, dlatego nie spodziewałem się tu lawiny komentarzy.
Aukcja kończy się za tydzień. Widzę, że jest spore zainteresowanie Szwedów, którzy mimo że nie gustują w tej marce, to jednak zachęcająca cena robi swoje. Jak na tutejsze warunki jest ciągle bardzo atrakcyjna, w tej chwili osiągnęła już 11 499 sek . Jeszcze się waham,jednak ten argument o mikroregulacji znowu popycha mnie do kupna. Brakuje tego w A700 a o dziwo z obiektywem Sony 1,4 50mm moja 7/setka ma lekki BF z którym jakkolwiek żyć się da jak się wie ,że jest.
Jeśli nie masz przymusu zakupu to się wstrzymaj do czasu pojawienia się A99. Jeśli nie będzie cię na niego stać, lub też nie przekona cię jego funkcjonalność to kupisz sobie A850 za dużo mniejszą cenę. Oczywiście może wystąpić problem dostępności A850 jako nowego sprzętu, ale ja bym się ty nie przejmował. Ostatnio byłem w niezłym szoku jak natrafiłem na ofertę nowej A300 Poza tym po ukazaniu się A99 na pewno ruszy sprzedaż A850/A900 z wtórnego rynku.
stasiek2002 napisał(a):
Jeśli nie masz przymusu zakupu to się wstrzymaj do czasu pojawienia się A99.