Podziel się wrażeniami!
Kupiłem tv XR-55X94J tydzień temu i wszystko byłoby OK ale minusem jest pikselizacja na kanałach kablowych UPC przy korzystaniu z karty CI+. Pojawia się niespodziewanie w różnych sytuacjach. Nawet na kanałach niekodowanych np. TVP1 też jest. Czasami po porannym uruchomieniu (cała noc standby) nic nie można oglądać. Trzeba wyłączyć tv z zasilania. Mam trzy karty w domu, na różnych tv (Samsung full HD, Panasonic 4k) ale w nich pracują OK. Nie pomaga zmiana kart, reset tv do ustawień początkowych, zmiany ustawień.
Spotkał się ktoś z taką sytuacją w tym tv i czy jest na to jakaś recepta?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Czy po wymianie płyty głównej TV działa prawidłowo?
u mnie po wymianie płyty głównej cieszyłem się może 3 tygodnie , obecnie wróciło wszystko do stanu przed wymianą , ręce opadają
U mnie tydzień po wymianie płyty na razie jest ok.
Stopniowo i tak trwa, czekam na razie bo ktoś wcześniej napisał że sony pracuje nad oprogramowaniem, jeśli to nic nie da zgłaszam reklamację z tytułu rękojmi do sklepu ,moja cierpliwość się dla tego szrotu kończy
Koledzy mogę wam napisać tylko tyle, mam moduł CI od Multimedi już od czterech lat był w XE9005 teraz od roku mam go w XH9505 i LG nano913 i wszystko śmiga z najlepszym skutkiem, jedyny problem to że jak nagrywam na dysk to mogę oglądać tylko niektóre kanały, ale to i tak dobrze bo na tym LG można oglądać tylko kanał który się nagrywa
Borysek 09
Fajnie że wszystko Ci działa.
Ja mam w domu 2 starsze modele Sony i działają z każdą kartą i modułem CI a to tylko średniaki jeden 6 i drugi 7 lat.
A X94J Strajkuje .(z modułem)
Dokupiłem nowy moduł CI Neotion z 2020r. i pokazał (telewizor) palec .
Czekam na aktualizację i informację z zakresem poprawek w tej aktualizacji.Jeśli nie będzie poprawki to rękojmia.
Miałem podobny problem na xf9000, pomogła wymiana splittera na włąsciwy.
Jeśli takowy posiadasz podłącz tv bezpśrednio do kabla bez splittera.
w XH90 ten sam problem. Inzynierzy sony potwierdzili, ze to problem globalny i pracuja nad tym. Wczoraj pikseloza a dzis spokoj, ale pewnie problem wroci. Wymiana plyt glownych nie wiem czy cos pomaga, ale zawnioskowalem o to bo są jakies inne podzespoly. Problem jest po ktorejs aktualizacji. W 61534 nie było tego w ogole, ale natomiast modul rozlaczal sie. Nie wiem jak wyglada kod odpowiedzialny za tuner i obsluge modulu, wiec ktos z developerow by musial wypowiedziec sie gdzie lezy problem
Witajcie.
Przyłączam się do problemu. Model telewizora to X90J kupiony około miesiąca temu. Czy ktoś oficjalnie z pracowników Sony na tym forum może napisać czy i kiedy pikseloza podczas korzystania z modułu CI zniknie ? Wymieniać płytę w miesięcznym telewizorze ? Czekać na aktualizację ? A może zwrócić ten telewizopodny wyrób ?
Oficjalnie to raczej do pomocy technicznej sony, jednak nie wiem czy otrzymasz satysfakcjonującą odpowiedź. Chyba raczej wypróbowane przez support formułki typu:
- odłączenie telewizora od prądu
- aktualizacja oprogramowania
- przywrócenie ustawień fabrycznych
Spróbuj, może uzyskasz to na co oczekujesz.
Namiary:
Telefon: +48 22 30 60 694
E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com