- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Kupiłem tv XR-55X94J tydzień temu i wszystko byłoby OK ale minusem jest pikselizacja na kanałach kablowych UPC przy korzystaniu z karty CI+. Pojawia się niespodziewanie w różnych sytuacjach. Nawet na kanałach niekodowanych np. TVP1 też jest. Czasami po porannym uruchomieniu (cała noc standby) nic nie można oglądać. Trzeba wyłączyć tv z zasilania. Mam trzy karty w domu, na różnych tv (Samsung full HD, Panasonic 4k) ale w nich pracują OK. Nie pomaga zmiana kart, reset tv do ustawień początkowych, zmiany ustawień.
Spotkał się ktoś z taką sytuacją w tym tv i czy jest na to jakaś recepta?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Podacie link prowadzący do info od sony, że pracują na aktualizacją? Chce się na tym oprzeć podczas rękojmi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeśli mi padnie moduł CAM + a SONY dalej będzie olewało klientów, pozostaje złożyć pozew zbiorowy !!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
ARBUS69 masz linka Aktualizacja tylko musisz chyba mieć zarejestrowany telewizor na stronie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
WAŻNE: Ten artykuł dotyczy tylko określonych produktów. Proszę sprawdzić Obowiązujące produkty na górze tego artykułu.
Jeśli w ostatnim czasie podczas oglądania telewizji zdarza się zamazanie lub pikselizacja obrazu (widać pojedyncze kwadratowe piksele), wkrótce pojawi się rozwiązanie. W nadchodzących tygodniach firma Sony wyda aktualizację oprogramowania, która wyeliminuje to zjawisko, zwane makroblokami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jedna uwaga do tego "w nadchodzących tygodniach". Problemy z makroblokami i kartami CI+ pojawiły się po październikowej aktualizacji a teraz mamy połowę lutego. To chyba lekkie przegięcie jak na japońskie standardy i "przepraszamy za niedogodności" to moim zdaniem sporo za mało !!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dopisuję się do listy oczekujących na aktualizację. Xr55x90j kilkanaście dni temu pojedyncze kwadraty, teraz coraz częściej i więcej. Oby aktualizacja pomogła.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
I to jest niepokojące bo wychodzi na to że to nie wina oprogramowania !!! raczej problem sprzętowy!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Do qset1975, a nie warto trochę poczytać wcześniejszych wątków, zamiast powielać i zaśmiecać forum?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Kupiłem XR-55X90J przed końcem roku.Wszystko było ok ale ..... Już nie jest i obraz od około miesiąca wygląda tak.
Mam nadzieję że aktualizacja wyjdzie szybko i naprawi pikseloze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Do karmaba, prośba o czytanie ze zrozumieniem. To nie wina hardware, tylko potrzebna aktualizacja software.