Podziel się wrażeniami!
Moje doświadczenia z KD-65XD8505 Android TV po miesiącu użytkowania nie są da ciekawe, co doprowadza do tego, że chętnie pozbędę się nowego TV bo nie sposób mi jest w stanie nikt pomóc.
A mimo zgłoszenia tydzień temu przez www sprawy na serwis nikt się nie odezwał, choć wątpie aby serwis coś pomógł mi.
Problem z obsługą Zwrotnego kanału audio ARC przez HDMI, mimo długiej walki z pomocą działu technicznego na razie nie udało się rozwiązać, czasami działa, czasami przerywa
Czyli jak na razie problemy następujące:
Z obsługą ARC
(jak działa to jest super https://www.youtube.com/watch?v=XC2oPXnMFas)
(ale większości nie działa samo przestaje działać: https://www.youtube.com/watch?v=uSrsu6wxJ-Q nie zmieniając nic w ustawieniach kable hdmi wysokiej jakości wymieniane na różne)
2. Wieszanie się pilota czasami TV
błysk matrycy co ok 15min, po wyłączeniu TV przez co jak się ma TV podłączony pod amplituner z strefami to przygasają podczas oglądania pozostałe TV
(tu ie nagrałem jeszcze filmiku ale nagram)
Na smart fonie samsung galaxy S7 i galaxy s7 edge często rozłącza połączenie jak wyświetla się obraz na TV podłączony TV w sieci do swatcha po kablu, problem sieci odpada, obok na TV samsunga nic nie rozłącza, czasami działa stabilnie, często np.: laptop czy smartfon nie wyszukuje wogole TV, nie jest to problem sieci, bo internet działa, wskazuje to moim zdaniem na jakiś problem z softem tego TV.
(też nagram filmik aby to zobrazować)
na domiar złego czasami tak się zawiesza, że nie da się nic zrobić i trzeba fizyczny restart z zasilania robić, pomijam fakt wyłączenia sterowania urządzeniami prze HDMI, które mimo wyłączenia i tak czasami się włączają, jak zresetuje TV po zawieszeniu i włączę go to on włącza mi amplituner, mimo że opcja HDMI CEC jest wyłączona w TV.
Dodam, że w miejscu KD-65XD8505 wisiał 55 cali Smart TV Samsunga i to wszystko działało poprawnie co nie działa teraz z Sony KD-65XD8505.
Amplituner mam Amplituner ONKYO HT-RC660 nie wina amplitunera, bo z innymi TV działa doskonale. Wystarczy jak odłączę SONY od amplitunera to wszystko zaczyna działać prawidłowo.
Nie pomogę Ci za wiele ale ja też miałem problem po zakupie TV z jego zawieszaniem się. Sam doszedłem że winowajcą jest funkcja Bravia Sync która to współpracuje dobrze tylko gdy podłączamy inny sprzęt Sony. Ja chciałem aby z chwilą włączenia TV włączał się także dekoder nc+ i to było problemem. Wyłączyłem Bravia Sync i problem zniknął. Niestety muszę włączać dwoma pilotami TV + dekoder.
Widzę że masz WiFi Boxa z nc+. Dekoder ten generuje słabą jakość obrazu co przekłada się na nie wykorzystanie pełnej jakości obrazu którą może stworzyć sam telewizor. Ja mam Mediaboxa od nc+. Podłączyłem na chwilę dekoder który mam w innym mieszkaniu, dekoder nie dedykowany, zakupiony w sklepie i obraz jest zdecydowanie ostrzejszy i wyraźniejszy. Widać różnicę. Mocno zastanawiam się nad podmianą na stałe na swój dekoder i wywalenie do szafy sprzętu nc+. To tak na marginesie.
Tak, mam wifiboxa jakiegos najnowszego + multiroomy, to HDMI CEC to już dawno odpuściłem sobie bo się działy takie rzeczy że w głowie się nie mieściło za dużó urządzeń PSX Amplituner NCplus wifibox, i to wszystko szalało, nawet jak wyłączyłem opcję na jednym z urządzeń aby się nie włączało przez HDMI to często i tak właczało się,
jednak pilota od NCPLUS możesz usatwic tak, że programujesz przycisk TV na pilocie od NCPLUS i właczyć TV Sony możesz pilotem NCPLUS i wyłączyć to działa mam tak ustawione, tyle dobrze, ze głośność i wyłączenie/ właczenie mogę zrobić z poziomu jednego pilota.