anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SONY KDL-55W755C i dysk SSD SanDisk ReadyCache 32GB SATA3 - odtwarzanie filmów

profile.country.PL.title
AnnaKorala
Poszukiwacz

SONY KDL-55W755C i dysk SSD SanDisk ReadyCache 32GB SATA3 - odtwarzanie filmów

Witam

Mam problem. Zakupiłam do mojego telewizora dysk SSD taki jak w tytule. Niestety telewizor wykrywa dysk, ale nie wykrywa tego co jest na nim nagrane. Dysk ma format plików NTFS. W przypadku pendriva o takim samym rozmiarze nie ma tego problemu. Na menu głównym jest informacja, że dysk można sformatować, ale będzie rozpoznawalny tylko na tym telewizorze.

Co zrobić, żeby dysk mógł być wykorzystywany jako nośnik filmów, tak jak pendrive ?

Dysk podłączam przez kabel USB, mam go w zewnętrznej obudowie. Komputer wykrywa go prawidłowo.

Tagi (1)
2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
wolfmar
Użytkownik

Masz 2 możliwości:

1. Sformatować dysk w telewizorze i wtedy nie będzie on widziany nigdzie poza telewizorem. No ale będziesz mogła na nim nagrywać z telewizora... albo i nie bo jeśli dysk ma 32 GB to w rzeczywistości chyba ma mniej (nie znam dysków SSD)  i telewizor się zbuntuje że za mało pamięci jest. No a poza tym taki dysk nagrywający/odtwarzający nagrania z telewizora musi być w HDD USB.

2. Używać dysku jako pendriva (format FAT jest konieczny?) ale wtedy nie nagrasz na nim nic z telewizora ale za to będzisz mogła odtwarzać nagrania ze źródeł innych. W tej sytuacji dysk może być w zwykłym USB telewizora.

profile.country.PL.title
AnnaKorala
Poszukiwacz

Dysk jest już w MBR.