Podziel się wrażeniami!
Witam, na wstępie chciałbym powitać wszystkich Forumowiczów, gdyż jestem tu nowy.
Planuję zakup telewizora - budżet 2500 zł, 48", Smart TV, bez 3D. Zainteresował mnie model Sony KDL-48W705C, ale mam pytanie odnośnie jego funkcjonalności multimedialnych.
Czy ktoś z Was ogląda na nim może filmy z napisami, które znajdują się w oddzielnym pliku (.txt czy .srt)? Planuję oglądać filmy z pendrive i poprzez DLNA, ale boję się małej możliwości konfiguracyjnych jeżeli chodzi o samą możliwość odtwarzania napisów, zmiany ich wielkości i ewentualnie tła. Słyszałem, że Sony ma problemy z napisami poprzez DLNA,.
Jako alternatywę postrzegam Samsunga UE48J5500, ale słyszałem że ten Sony ma lepszy obraz
Dziękuję za odpowiedzi!
Pozdrawiam.
Możesz jeszcze wziąć po uwagę jakiegoś tańszego Philipsa z Androidem - np. Philips 49PUS6401 wydaję się całkiem ciekawy. Na Androidzie TV zainstalujesz Kodi którego możesz w Windowsie lub na smartfonie zainstalować i wtedy odtworzysz spokojnie napisy. Do tego także bezproblemu udostępnisz materiał w sieci lokalnej (np. otoczenie sieciowe) i znajdziesz potem filmy na TV.
Witam,
Tak jak wspomniał hctomi zawsze możesz zainstalować KODI i wtedy nie powinno być problemów z napisami.
Pozdrawiam
ZASTANÓW SIĘ KILKA RAZY!!!
Napisy po DLNA z pliku tekstowego nie działają!
Jeżeli ten telewizor ma Androida to pozstaje KODI, który nie da się ukryć jest świetnym softem, ale nie uzyskasz takiej samej płynności jak w preinstalowanej aplikacji "Video". Telewizor nie wchodzi w 24p w przypadku odtwarznia z USB / DLNA (generalnie aplikacji) - nie wiem czy inni producenci to oferują. Wiem, że Sony nie.
Poczytaj to forum, zobacz ile ludzie mają problemów ze strony oprogramowania. Jeżeli zależy Ci na obrazie + będzie chciał dokupić jakiegoś TV Boxa (dużo lepsze wyjście niż wbudowany Android w TV z procesorem gorszym niż przeciętna komórka...) to Sony może być dobrym wyborem. Wtedy po HDMI masz 24p i idealną płynność.