anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

55w809c vs pad ds 4

kolcz2007
Poszukiwacz

55w809c vs pad ds 4

Witam,

Posiadam sprzęt jak w temacie (nie posiadam konsoli ps4), parowanie przebieglo bezproblemowo, mogę obsługiwać menu tv za pomocą pada, dodatkowo mam powiązany pilot one-flick.

Problemem jest ustawienie przycisków na kontrolerze, a właściwie jego brak... Instalowałem kilka gier z google play i w żadnej nie mogę używać przycisków zgodnie z przeznaczeniem, a w grach nie ma opcji przypisania przycisków ds4. Np zamiast przyspieszenia mam hamulec, zamiast hamulca 'nitro', a wgrach gdzie prawym jostickiem kieruje się kamerą działa tylko lewo-prawo a w dół jest pod przyciskiem 'L1'. W menu tv wejście jest pod kwadratem, a wstecz pod X-em. Strzałki i lewa gałka pracują prawidłowo.

...Ogólnie to nie da się grać w żadne gry, radzę sobie w 70% tylko z wyścigami.

Dodam jeszcze, że mój pad ds4 to chyba versja 2 - gałki ma szare a nie czarne jak v1.

Proszę o pomoc

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Dziękujemy za zapytanie. Pytanie należy skierować do Działu Pomocy Technicznej. Nawiązanie kontaktu możliwe jest przez poniśzy formularz:

http://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email?cat=televisions-projectors

Pozdrawiamy, zepsół Sony

kolcz2007
Poszukiwacz

Informacyjnie - dostałem odpowiedź od Dzialu Pomocy Technicznej, że ds4 v2 nie są kompatybilne z android TV...

profile.country.PL.title
nardraug
Poszukiwacz

No to świetnie. Czy wiadomo coś może o tym czy będzie kiedyś kompatybilny? Może android 7.0 coś zmieni?